Diplomerad Terapeutisk Gravidmassage - Elevbehandlingar!

Information angående min utbildning och villkoren för elevbehandlingar och då du endast betalar:
Pris: 400 :-/behandling!
Paketpris: 1200 :- för 4 behandlingar

Jag genomgår just nu vidareutbildning till Diplomerad Terapeutisk Gravidmassör hos Behandlingsteam John Carrier i Stockholm (klicka här för mer info) 
Jag har därför följande erbjudande genom min skola:
Som en del av undervisningen till Diplomerad Terapeutisk Gravidmassör genomför jag ett stort antal elevbehandlingar.

Jag söker därför dig som är gravid och har något av följande besvär eller som vill minska risken att få dessa:

·       Värk i nacke, skuldror, rygg, armar eller ben.

·       Svullnader i händer, armar, ben eller fötter.

·       Stress

Då elevbehandlingarna är en del i undervisningen, betalar du ett reducerat pris för elev behandlingen och jag som massör förväntas då få möjligheter till att:

  • behandla dig helst 4 gånger under din graviditet (1 gång kan vara efter förlossning)
  • behandla dig minst 60 minuter.
  • följa upp behandlingen, genom att ringa dig några dagar efter varje behandlingstillfälle.
  • redovisa varje behandling i skrift till handledaren (min lärare)
  • låta din partner gärna följa med på en av behandlingarna
Vill du kontakta skolan, så ring gärna
08-12 14 40 30, Behandlingsteam John Carrier.
Mejla eller ring mig för mer information. För bokning klicka på länken boka här längst upp eller längst ner på denna sida. Boka  en 80 minuter behandling och skriv i rutan noteringar "terapeutisk gravidmassage". Välkommen.

Bindvävsmassage

16% av kroppens vävnad är bindväv. Den finns överallt i kroppen som styrs av det autonoma nervsystemet. Bindväven ligger direkt under nervsystemet. Vid spänning, fysisk eller psykisk, bygger vi på oss mer och mer bindväv. Detta gör att musklerna blir mindre elastiska.  Med bindvävsmassage pratar vi med nervsystemet. Behandlingen går ut på att öppna upp och dra isär bindväven för att få igång blodflödet igen, det arteriella blodflödet som förser musklerna med nytt syrerikt blod. 

Behandlingen är kraftfull men gör inte ont. Vi använder fingerteknik och går från bäckenet, sätet och uppåt ryggraden. Beroende på problemet fortsätter vi sedan upp mot nacken eller ner mot höften.

Behandlingen lämpar sig för den som har en gammal skada, återkommande inflammationer, muskelspänningar/kramper, mensvärk.

I och med att behandlingen ökar den arteriella cirkulationen får du inte ta bindvävsmassage om du äter blodförtunnande medicin, har hjärtproblem, har drabbats av stroke. Inte heller om du är gravid.


Lymfmassage

Lymfsystemet eller det bortglömda systemet är en viktig del av kroppens cirkulationssystem. Lymfsystemet är viktigt för att kroppen ska kunna försvara sig mot infektioner av olika slag. 

Lymfmassage har som syfte till att stimulera lymfsystemet att öka transporten av överskottsvätska och slaggprodukter från vävnaden tillbaka till blodbanan för att där renas och transporteras ut ur kroppen via urinen eller svett. Det skapas alltså ett flöde. 

Behandlingen är mild och behaglig. Detta är lymfmassage, inte lymfdränage och jag är lymfmassör, inte lymfterapeut.


Bambumassage

En kraftfull massage med hjälp av bambupinne. Pinnen är tillverkad av bambufiber som är hårdpackade. Bambu är känd för att symbolisera styrka, fertilitet, ungdom, framgång och lugn och ro.

Användandet av bambupinnar ger hälsosam cirkulation, är skönt vid spända muskler, ger en djup avslappning och hjälper till med utrensning.


Massagebehandling

Den svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådning, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare.

Många besvär i leder och muskler orsakas av strama och spända muskler. Tekniken som används då är muskeltöjning. Detta är en behandlingsform där vi jobbar inte bara på de muskler som är spända och hårda utan även på de muskler som orsakar spänningarna. Tekniken påverkar musklernas spänning, elasticitet och rörelseförmåga och därmed indirekt även ledernas rörlighet. Funktionstest och triggerpunkter kan ingå i behandlingen. Hemövningar och träningsinstruktioner ges efter behandlingen.Koppning

Koppning är en gammal traditionell läkekonst som åter blivit aktuell. Med hjälp av sugkoppor skapas ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Blodcirkulationen ökar och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven.
Koppning ger ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer samt för att öka blodcirkulationen. Musklerna värms upp och slappnar av och huden får mer liv och lyster.
Koppning ges inte om du äter blodförtunnande medicin, har hjärt problem, har drabbats av stroke.