Bindvävsmassage

16% av kroppens vävnad är bindväv. Den finns överallt i kroppen som styrs av det autonoma nervsystemet. Bindväven ligger direkt under nervsystemet. Vid spänning, fysisk eller psykisk, bygger vi på oss mer och mer bindväv. Detta gör att musklerna blir mindre elastiska.  Med bindvävsmassage pratar vi med nervsystemet. Behandlingen går ut på att öppna upp och dra isär bindväven för att få igång blodflödet igen, det arteriella blodflödet som förser musklerna med nytt syrerikt blod. 

Behandlingen är kraftfull men gör inte ont. En tysk massagemetod som utvecklades av läkare och sjukgymnaster och som idag ges på alla sjukhus och massageklinik i Tyskland. Vi använder fingerteknik och går från bäckenet, sätet och uppåt ryggraden. Beroende på problemet fortsätter vi sedan upp mot nacken eller ner mot höften.

Behandlingen lämpar sig för den som har en gammal skada, återkommande inflammationer, muskelspänningar/kramper, mensvärk. Den är mest känd för att vara cirkulationsökande men metoden ger avslappning, värme och välbehag. Patienter säger ofta att de känner nu som om de har mer plats i sin kropp, är mer rörliga, friare och mindre oroliga. Det är en fantastisk metod i idrottssammanhang där skador ofta sker.

I och med att behandlingen ökar den arteriella cirkulationen får du inte ta bindvävsmassage om du äter blodförtunnande medicin, har hjärtproblem, har drabbats av stroke. Inte heller om du är gravid.

Flera behandlingar krävs för att få effekt.


Lymfmassage

Lymfsystemet eller det bortglömda systemet är en viktig del av kroppens cirkulationssystem. Lymfsystemet är viktigt för att kroppen ska kunna försvara sig mot infektioner av olika slag. 

Lymfmassage har som syfte till att stimulera lymfsystemet att öka transporten av överskottsvätska och slaggprodukter från vävnaden tillbaka till blodbanan för att där renas och transporteras ut ur kroppen via urinen eller svett. Det skapas alltså ett flöde. 

Behandlingen är mild och behaglig. Detta är lymfmassage, inte lymfdränage och jag är lymfmassör, inte lymfterapeut.


Bambumassage

En kraftfull massage med hjälp av bambupinne. Pinnen är tillverkad av bambufiber som är hårdpackade. Bambu är känd för att symbolisera styrka, fertilitet, ungdom, framgång och lugn och ro.

Användandet av bambupinnar ger hälsosam cirkulation, är skönt vid spända muskler, ger en djup avslappning och hjälper till med utrensning.


Massagebehandling

Den svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådning, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare.

Många besvär i leder och muskler orsakas av strama och spända muskler. Tekniken som används då är muskeltöjning. Detta är en behandlingsform där vi jobbar inte bara på de muskler som är spända och hårda utan även på de muskler som orsakar spänningarna. Tekniken påverkar musklernas spänning, elasticitet och rörelseförmåga och därmed indirekt även ledernas rörlighet. Funktionstest och triggerpunkter kan ingå i behandlingen. Hemövningar och träningsinstruktioner ges efter behandlingen.Koppning

Koppning är en gammal traditionell läkekonst som åter blivit aktuell. Med hjälp av sugkoppor skapas ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Blodcirkulationen ökar och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven.
Koppning ger ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer samt för att öka blodcirkulationen. Musklerna värms upp och slappnar av och huden får mer liv och lyster.
Koppning ges inte om du äter blodförtunnande medicin, har hjärt problem, har drabbats av stroke.